Sporten met je hond (Dutch)

Sporten met je hond (Dutch)

Yamie

Lekker rennen door het park, gooien met een bal of wandelen door het bos. Heel leuk, maar zoveel leuker om te doen met je hondje. Een hond moet uitgelaten worden, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken.

Ik wil jullie voorstellen aan mijn hondje Yamie. Een yorkshire terrier en de liefde van mijn leven. Hij wordt behandeld als een prinsje en zo gedraagt hij zich soms ook. Strontverwend, maar oh zo lief. Yamie is nu 14 jaar oud, dat is ongeveer 80 jaar in mensenjaren. Hij is eigenlijk dus al een opa! 7 jaar geleden overleed zijn baasje en als ik hem niet had overgenomen had hij naar het asiel gemoeten. Het is sowieso altijd beter om een huisdier te nemen uit het asiel. De dankbaarheid laten ze echt merken met de onvoorwaardelijke liefde die ze je geven.

Ik probeer iedere dag een uur met Yamie te lopen. En hij vindt het geweldig! Vroeger gingen we nog wel eens samen hardlopen, maar daar is hij nu te oud voor. Lekker snuffelen, rennen en spelen met andere hondjes. Ikzelf geniet ook ontzettend van onze wandelingen. Samen is toch iets gezelliger dan alleen en je creëert hierdoor echt een band. Het beste is dat niet alleen je hond hier fit van blijft maar jij ook! De meeste honden vinden bijna alles leuk zolang ze maar samen zijn met hun baasje. En er zijn heel veel leuke dingen die jullie samen kunnen doen om fit te blijven. Wandelen met je hond is 1 van deze dingen. Ga een keer samen met je hond naar het bos, het park of het strand. En geniet van je blije hond en de omgeving. Nu de lente weer is begonnen kun je lekker door het bos te lopen en de bloemetjes weer tevoorschijn zien komen. In plaats van steeds hetzelfde rondje om je huis te maken, kun je ook een keer een andere route nemen of elke keer iets langer wandelen.

Hardlopen met je hond is ook heel fijn om te doen. Hier zijn zelfs speciale hondenriemen voor, die gaan dan om je middel zodat je handen vrij zijn. Het beste is natuurlijk wanneer je hond dit kan zonder aangelijnd te zijn. Vergeet hierbij niet dat niet alleen jij, maar ook je hond hardlopen rustig op moet bouwen. Ren dus niet ineens een marathon terwijl je hondje alleen maar gewend is om een rondje om het huis te lopen.

Gooien met een bal, stok of frisbee is ook leuk om te doen. Terwijl je hond op zoek gaat naar zijn speeltje kun jij een paar squats, jumping jacks of sit-ups doen. Hou hierbij wel altijd je hond in de gaten en kijk uit voor hondenpoep. Ook kun je meerennen met je hond en spelen dat jullie samen op zoek gaan naar het speeltje. Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden van de dingen die jullie samen kunnen doen. Op het internet staan heel veel leuke spelletjes en oefeningen die je samen met je hond kunt doen om fit te blijven.


Kijk hoe cool dit is!! Een soort van gym met je hond. Ik heb dit nog niet in Nederland gezien, maar je kan uit dit soort filmpjes natuurlijk heel veel inspiratie opdoen. En na het sporten lekker knuffelen!

Heb je een kat? Geen probleem, spelen met je kat verbrand ook calorieën. Laat je kat achter een touwtje aanrennen en je bent zelf ook in beweging. Het allerbelangrijkste is, verzorg je dier met liefde en je zult onvoorwaardelijke liefde terugkrijgen.

♡☮ Tatjana


Related Posts

Vlog: Macedonië dag 5 (Dutch)

Vandaag ben ik gaan hardlopen door de bergen en dit heb ik voor jullie gefilmd. Wel met mijn Iphone, dus de kwaliteit is daar iets minder goed. Sommige stukjes zijn ook heel erg shaky door het rennen, mijn excuses hiervoor. Tijdens het hardlopen laat ik […]

Vlog 6 – Vredesrun racen (Dutch)

Vandaag ben ik de vredesrun gaan rennen. Dit is de race voor vrede bij het mooie vredespaleis in Den Haag. Enjoy!Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.