Warme Mexicaanse groente salade (Dutch)

Warme Mexicaanse groente salade (Dutch)

Je hebt honger, maar wilt niet een ongezonde boterham met hagelslag eten. Je hebt haast, dus een uitgebreide maaltijd maken zit er niet in. De oplossing? Mexicaanse groentemix! Bijna iedere supermarkt verkoopt wel een mexicaanse groentemix (bij de diepvries). Haal de volgende keer dat je boodschappen doet een zak Mexicaanse groentemix en bewaar deze standaard in je vriezer voor momenten waarop je snel een gezonde maaltijd wilt. Daar komt ook nog bij dat een zak van deze mix heel goedkoop is en er vaak ongeveer 500 gram groente inzit.


Het is eigenlijk heel simpel, wok/stoom/bak de groente in een pan voeg je favoriete kruiden toe en je bent klaar. Ik zal jullie vertellen hoe ik bovenstaande salade heb gemaakt.

Wat heb je nodig
– Mexicaanse groentemix
– walnoten
– amandelen
– kurkuma
– gember
– nootmuskaat
– kaneel
– cayennepepper
– paprikapoeder

Ik ben begonnen met wat water in een pan te doen. Mijn kokosolie was op, dus gebruikte ik wat water. Dit gaat prima maar je moet dan wel extra goed opletten dat je eten (of pan) niet aanbrandt! Hierna voeg je een beetje Mexicaanse groentemix toe. Dit laat je een klein beetje ontdooien in de pan (dit gebeurt al heel snel) en hierna voeg je op gevoel alle kruiden toe. Goed roeren zodat de kruiden goed gemengd zijn. Als de groenten gaar zijn, kun je de walnoten en amandelen erbij doen. Doe de noten er op het laatste bij anders kunnen ze helemaal zacht en vochtig worden. Wanneer je de noten pas als laatste toevoegd behouden ze hun crunchy-ness.
photo 1-8
Schep je Mexicaanse salade op en je kunt genieten van je snelle, simpele, budgetproof salade. Yummie!

♡☮ Tatjana


Related Posts

Homemade pindakaas maken (Dutch)

Homemade pindakaas maken (Dutch)

Pindakaas is lekker en gezond. Alleen bevat de pindakaas die je in de winkel koopt, vaak veel onnodige (slechte) vetten en veel zout. Daarom maak ik altijd zelf mijn eigen ‘clean’ pindakaas. En dat is niet alleen heel erg lekker het is ook nog is […]

Je bent wat je eet (Dutch)

Je bent wat je eet (Dutch)

Iedereen heeft de quote “Je bent wat je eet” wel eens gehoord. Maar wat betekent dat nou? Het is niet zo dat iemand die veel bananen eet in een banaan verandert, of iemand die veel patat eet in een Vlaamse friet. Je bent wat je […]1 thought on “Warme Mexicaanse groente salade (Dutch)”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.