Recept Focaccia & gepofte aubergine – sterrenchef Alain Alders (Dutch)

Vorige week ben ik gaan koken met sterren chef Alain Alders. Alain heeft een Michelin ster. Dit houdt in dat hij 1 van de allerbeste koks is en dus ook ECHT super lekker en goed kan koken. De reden dat we samen zijn gaan koken was ‘The Different Dinner’. Lees het hele artikel om erachter te komen wat dit is. Ook vindt je hier de 2 recepten uitgeschreven.

Op deze geweldige kookdag hebben we een paar uur in de keuken gestaan en ik vind de beelden eigenlijk veel te leuk om eruit te knippen. Daarom heb ik besloten om het dagje koken op te breken in delen. Jullie krijgen dus meerdere filmpjes te zien van mijn dagje koken met Alain. Vandaag deel 1 en hierin laat ik jullie zien hoe je gepofte aubergine maakt en een dunne, krokante focaccia. Het resultaat was heerlijk!

The Different Dinner is een project van Variatie in de Keuken, een initiatief dat mensen probeert aan te moedigen om gezonder te eten. En vooral ook om meer groente en fruit te eten. Want *shocking* maar 5% van de Nederlandse volwassenen eten voldoende groente! Klik hier om te zien waar The Different Dinner allemaal voor staat.

Ik heb samen met Alain Alders een gerecht gemaakt van focaccia, aubergine, venkel, kaas en verse kruiden. Deze kruiden zijn we gaan plukken in een gigantische kruidentuin. Naast dat Alain een supergoede kok is, is hij ook ontzettend aardig en heb ik echt een hele leuke dag gehad. Ik heb ook echt zo ontzettend veel van hem geleerd! Hierbij vandaag speciaal voor jullie recept van de Focaccia en de gepofte aubergine.

Recept voor dunne, krokante Focaccia van Alain Alders

Ingrediënten
240 gr kuzu
310 gr water
22 gr gist
10 gr suiker (of honing!!)
8 gr zout
7 gr gehakte knoflook
6 gr xantana
8 gr tijm
8 gr rozemarijn

Je begint met het goed mengen van de Kuzu, water, gist, zout, knoflook, tijm en rozemarijn in de Magimix. Voeg dan beetje voor beetje Xantana toe. Xantana is te verkrijgen bij de apotheek en bij verschillende webwinkels. Verdeel het mengsel dan over 2 spuitzakken en laat deze rijzen op de verwarming (het moet lekker warm zijn) voor ongeveer 30 minuten.
Verwarm hierna de oven voor op 130 graden.

Dan spuit je de spuitzak leeg op een bakplat met een siliconen mat en verdeel je het egaal met een palet mes. Daarna bak je het af 130 graden voor ongeveer 20 minuten. Hierna nog even toasten op de BBQ of op een gril en je dunne, krokante, maar vooral heerlijke focaccia is klaar!

Recept voor gepofte aubergine van Alain Alders

Ingrediënten
Aubergines
Virgin olijfolie
Zeezout
takje tijm (1 per aubergine)
takje rozemarijn (1 per aubergine)
aluminiumfolie

Prik de aubergine in met een vork, zodat er overal rondom de aubergine kleine gaatjes zitten. Smeer de aubergine hierna in met olijfolie en wat zeezout. Leg de aubergine op een stuk aluminium folie en doe er een takje tijm en rozemarijn bij. Verwarm de oven voor op 128 graden. Pak de aubergine in en na een uurtje is je aubergine gepoft. Hierna hoef je de aubergine alleen nog maar uit de schil te lepelen.

Enjoy!

LoveandKissesTatjanaSmall


Related Posts

Vlog 5 – Shoot Bastiaan van Schaik (Dutch)

Vandaag had ik een shoot met Bastiaan van Schaik voor zijn modeblog. Het was een halloween shoot en ik werd dus helemaal veranderd tot skelet. Een fashionista-skelet, dat dan weer wel. Het was echt supergezellig en de foto’s zijn echt fantastisch geworden! Klik hier om […]

Vlog 8 – Dagje koken met sterrenchef Alain Alders (Dutch)

Vandaag ben ik gaan koken met sterrenchef Alain Alders. Een supergezellige dag waarbij ik echt ontzettend veel heb geleerd. Ik had Awisa meegenomen als cameravrouw, want zij is daar echt heel erg goed in. Ik heb het koken met het recept in aparte video’s gezet. […]1 thought on “Recept Focaccia & gepofte aubergine – sterrenchef Alain Alders (Dutch)”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.