Heerlijke appel cleanse (Dutch)

Heerlijke appel cleanse (Dutch)

Dit is een supersimpele cleanse voor je lichaam met appels. Lekker, makkelijk en snel. Appels hebben een reinigende werking en zitten vol met pectine waardoor je hongergevoel vermindert en je sneller vol zit. Deze cleanse reinigt je lever, gal en nieren en geeft je lichaam een extra vitamine-boost. Het kan zijn dat je wat vaker naar de wc moet hierdoor, dit hoort erbij. Hierdoor raak je de slechte afvalstoffen die in je lichaam opgebouwd zijn kwijt. Zelf doe ik deze cleanse niet langer dan 1 dag, maar je kan het ook 2 of 3 dagen achter elkaar doen. Langer raad ik niet aan, omdat je lichaam ook andere vitaminen en mineralen nodig heeft die je hierdoor niet altijd even goed binnen krijgt. Na deze cleanse zal je een vitaal en energiek gevoel hebben en je huid zal stralender zijn.

Hoe het werkt
Je maakt onderstaande smoothie en drinkt dit de gehele dag door. Elke keer als je honger of trek hebt, kun je dit drinken. Rond het avondeten eet je een lichte maaltijd zoals een salade. Vermijd slechte vetten en pittig eten op de dagen dat je deze cleanse doet. Doordat je zoveel als je wilt van deze smoothie kunt drinken, zal je ook geen honger krijgen en is deze cleanse dus heel makkelijk vol te houden. Daarbij zorgen de appels ervoor dat je hongergevoel vermindert en je sneller vol zit. Lees snel verder voor hoe je de smoothie maakt.
photo 1

Wat heb je nodig:
– Appels
– Kaneel
– Gember
– Chia seeds (optioneel)
– Water
photo 2
Snij de appels in stukken en doe deze in de blender met wat water. Hoe meer water je gebruikt, hoe vloeibaarder de smoothie zal zijn. (Wanneer je dit maakt met maar een klein beetje water heb je appelmoes ;)).
Als de appels zijn gepureerd en het de substantie heeft die jij lekker vind, kun je er kaneel, gember en chia seeds bij doen. Mix dit door elkaar en je smoothie is klaar.

photo 3
Doe dit in een glas en gebruik het liefste een rietje. Appels hebben zuren die je tanden kunnen aantasten. Drink deze smoothie de hele dag door. Het is heel simpel en snel te maken, dus mocht je meer nodig hebben is dat zo gemaakt. Zorg voor genoeg appels. Ik heb vaak genoeg aan 6 appels, maar misschien heb jij er meer nodig.

Sommigen van jullie zullen zich afvragen of je niet teveel fruit binnenkrijgt met deze cleanse. Dat is niet erg, want dit is het enige wat je eet (op je avondeten na). Je calorie-inname zal dus sowieso veel lager liggen dan normaal. Daarom raad ik ook niet aan om dit langer dan MAXIMAAL 3 dagen te doen. Zoals ik al zei doe ik dit zelf altijd maar 1 dag. Dit is geen dieet, dit is ook geen afvalplan. Dit is een cleanse, een manier om je lichaam op een simpele manier te ontgiften.

♡☮ Tatjana


Related Posts

Mijn ochtendritueel met citroenen (Dutch)

Mijn ochtendritueel met citroenen (Dutch)

Iedere ochtend zodra ik wakker word, nog voordat ik iets anders doe heb ik een vast ritueel. Dit is het drinken van een glas warm water met citroensap. Ik doe dit echt al jaren en het is supergoed voor je lichaam. Er zitten zo goed […]

Hannah giveaway! (Dutch)

Hannah giveaway! (Dutch)

Om te vieren dat er weer nieuwe posts komen op mijn Dancyfood, heb ik een leuke winactie voor jullie. Ik mag van Hannah een superfijn huidverzorgingspakket twv 187,25 euro weggeven! Lees snel verder om te zien hoe je dit pakket kunt winnen.2 thoughts on “Heerlijke appel cleanse (Dutch)”

  • Ik ben ook benieuwd! Heb het net gedaan met 2 appels als ontbijt en het vult echt!
    Ik moet vanavond werken dus dan eet ik geen avondeten.. Ik neem dan straks nog een smoothie met appels en rood fruit en daarna wat linzen met feta. Niet echt een cleansedag dus, maar ik denk dat ik ergens komende week wel een dagje deze cleanse zal gaan doen!

    Bedankt!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.