Gepofte zoete aardappel (Dutch)

Gepofte zoete aardappel (Dutch)

Yum! Zoete aardappels zijn lekker en gezond, daarom vertel ik jullie vandaag hoe je heel simpel gepofte zoete aardappels maakt!

image

image
Wat heb je nodig:
– Zoete aardappels
– zilverfolie

Dit is zo ontzettend simpel, dat ik het eigenlijk niet eens uit zou hoeven te leggen. Verwarm je oven voor op 220 graden en was je zoete aardappels. Pak dan een stuk folie en leg je zoete aardappel hierop. Je kunt er dan wat kokos- of olijfolie op doen, maar ik laat dat weg omdat het niet veel extra’s toevoegt aan de smaak en het dus alleen maar extra calorieën zijn. Zoete aardappels hebben namelijk al heel veel smaak van zichzelf.

Pak je zoete aardappels in met het zilverfolie en leg ze in een ovenschaal. Je kan ze ook gewoon rechtstreeks in de oven doen, maar ik vind het altijd fijner om het eerst in een ovenschaal te doen. Op deze manier blijft mijn oven schoon, mochten er sappen uit de aardappels lekken.

Laat je zoete aardappels dan 30 – 40 minuten in de oven bakken. Ze zijn klaar als je er met gemak in kunt prikken met een tandenstoker.
image
Haal dan je aardappels uit de oven en maak de folie open. Voorzichtig, want het kan nog heel heet zijn. Snij je zoete aardappel open en prak de binnenkant van de aardappel los. Je kunt er nu kruiden naar smaak aan toevoegen. Ik heb wat gedroogde peterselie, knoflookpoeder en gemberpoeder toegevoegd.

image
En nu lekker opeten, enjoy!

♡☮ Tatjana


Related Posts

Wat is buitenspel? (Dutch)

Wat is buitenspel? (Dutch)

Morgen speelt Nederland in de halve finale tegen Argentinië. Een hele spannende wedstrijd en natuurlijk gaat Nederland weer winnen. Ik geniet er zo ontzettend van hoe sport zoveel mensen bij elkaar brengt. Je ziet wereldwijd mensen bij elkaar komen om gezamelijk, vol met passie een […]

Verse groenten en fruit van Gezond Gemak (Dutch)

Verse groenten en fruit van Gezond Gemak (Dutch)

Dat groente en fruit belangrijk is weten we allemaal. Dat je het dagelijks moet eten ook. We hebben bijna allemaal de zin ‘eet je groenten!’ wel eens van onze ouders gehoord. Laatst ontving ik een iets heel leuks en lekkers. Een hele doos vol met […]4 thoughts on “Gepofte zoete aardappel (Dutch)”

  • Bedankt voor je artikel. Ik had je recept van sweet patatoes fries uitgeprobeerd. Ik moet echt wennen aan de smaak van zoete aardappelen, het smaakt zo anders.

  • Helaas is het niet echt gelukt echt alles gedaan zo als stond omschreven, maar de aardappel was na 50 minuten nog hard. En hij was ook niet oranje van binnen. Hoe zou dit nou kunnen? Ik heb eenelektrische oven ligt het daaraan?had er zo’n zin in 🙁

    • Waarschijnlijk is dit geweest omdat het geen echte zoete aardappel was. Maar een variant van de gewone aardappel die op het eerste oog veel op een zoete aardappel lijkt… ik heb het zelf ook wel eens gehad… #Oplichters

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.