Courgettebodem pizza (Dutch)

Courgettebodem pizza (Dutch)

Een paar weken geleden plaatste ik het recept van een bloemkoolbodem pizza. Omdat ik daar zoveel leuke reacties op heb gekregen, deel ik vandaag het recept voor een clean pizza met een courgettebodem. Deze pizza is echt superlekker en daarnaast ook gewoon simpel te maken. Je kunt deze pizza met en zonder kaas maken. Ik heb ervoor gekozen om het zonder kaas te doen. Wil je er kaas bij, dan raad ik je aan het gewoon als topping te gebruiken, het is namelijk niet nodig om het in de bodem te doen (ook niet bij de bloemkoolbodem pizza trouwens).



Wat heb je nodig
– 1,5 courgette
– 1 ei
– 1 teentje knoflook
– snufje zout
– snufje peterselie
– gember
– kaneel

– Bakpapier
– mengkom
– magnetronschaal
– een schone theedoek
photo 1-12
De courgette bodem pizza maak je bijna op dezelfde manier als de bloemkool bodem pizza. Verwarm eerst je oven voor op 200 graden. Je begint met het wassen en schillen van de courgette. Hierna snij je er stukken van en doet het in de keukenmachine tot het een courgette puree wordt. Dit gebeurt al heel snel omdat courgette vocht bevat en een redelijk zachte structuur heeft. Vervolgens doe je de courgette puree in een magnetronschaal en laat je dit 8 minuten in de stomen. Hierdoor verdwijnt een groot deel van het vocht uit de courgette.
Dan pak je een schone theedoek en legt deze over een kom/schaal/maatbeker of gewoon iets dat het vocht op kan vangen. Laat je courgette puree afkoelen en leg dit op de theedoek. Je zult nu al zien dat een groot deel van het vocht uit de courgette drupt. Pak dan de theedoek vast en “draai” hem dicht zodat je het resterende vocht voorzichtig uit de courgettepuree kunt knijpen.

photo 2-13
Wanneer je het courgette puree zo droog mogelijk is leg je het in een mengkom. (Hoe droger je courgettepuree des te beter je pizzabodem wordt). Voeg nu het ei en de kruiden toe. Ik heb de gember en kaneel op gevoel toegevoegd, ik raad je aan hier niet teveel van toe te voegen. Is het te weinig, dan kun je namelijk altijd nog extra kruiden toevoegen (er komt ook nog een topping op!!). Meng alles goed door elkaar tot een soort van deegbal en maak er daarna een pizzabodem vorm van. Dit doe je op een stuk bakpapier dat je op een ovenplaat hebt gelegd. Als je een pizzasteen hebt, kun je deze gebruiken. Doe je pizzabodem in de oven en laat het 20-25 minuten bakken tot de randjes een beetje goudbruin zijn.

Dan haal je de bodem uit de oven en voeg je een topping toe. Dit kan van alles zijn! Ik heb gekozen voor (zelfgemaakte) tomatensaus, spinazie, champignons en gele paprika. Dit had ik thuis nog liggen en kon ik dus goed voor de pizza gebruiken. Als je de topping op je pizza hebt gedaan, doe je de pizza nog ongeveer 5 minuten terug in de oven zodat je topping warm wordt.

photo 4-5
Hierna is je pizza klaar! Dit recept is voor een een-persoons-pizza. Wil je de pizza voor 2 personen maken, kun je simpelweg het recept verdubbelen.

photo-4
Ik hoop dat jullie dit lekker vinden en laat het weten op Twitter of Instagram als je het hebt gemaakt en wat je ervan vond. Enjoy!

♡☮ Tatjana


Related Posts

Homemade pindakaas maken (Dutch)

Homemade pindakaas maken (Dutch)

Pindakaas is lekker en gezond. Alleen bevat de pindakaas die je in de winkel koopt, vaak veel onnodige (slechte) vetten en veel zout. Daarom maak ik altijd zelf mijn eigen ‘clean’ pindakaas. En dat is niet alleen heel erg lekker het is ook nog is […]

Je bent wat je eet (Dutch)

Je bent wat je eet (Dutch)

Iedereen heeft de quote “Je bent wat je eet” wel eens gehoord. Maar wat betekent dat nou? Het is niet zo dat iemand die veel bananen eet in een banaan verandert, of iemand die veel patat eet in een Vlaamse friet. Je bent wat je […]



4 thoughts on “Courgettebodem pizza (Dutch)”

  • Ziet er ook lekker uit, maar niet zo lekker als die bloemkool.. ^^ Die bloemkool pizza ga ik vandaag maken, heb er zin in!! xx

  • Hoiii Tatjana!
    Wilde even zeggen dat ik je site geweldig vind. Ik ben me sinds een maand of vier meer bezig gaan houden met voeding en sporten en ik vind jouw artikelen erg interessant.

    Ik had een vraagje, ik probeer clean te eten en lees steeds meer dat brood eigenlijk niet zo gezond is.
    Maar ik heb niet zo’n geweldige darmen dus daarom eet ik elke ochtend bruin brood, voor de vezels.
    Nu wilde ik langzaamaan mijn brood gaan vervangen door andere dingen zoals havermout of muesli maar nu lees ik ook dingen over dat muesli niet gezond zou zijn!

    Is muesli gezond of ongezond en welke zou ik dan het beste kunnen kopen? En als je dat dan eet met (magere) yoghurt, is dat gezond? Want zuivel is dan weer niet zo goed voor je darmen..

    Ik hoop dat je wat tips hebt om zo gezond mogelijk te ontbijten!

    Liefs Nikki

  • wauw super leuk recept ! ik wist niet dat je zo een pizza bodem kon maken. ik doe courgette welis in pannekoeken beslag. de courgette doe ik dan in stukjes in een bak met heel veel zout en dat laat ik dan de hele nacht staan het zout trekt het water aan in de courgette.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.