Bloemkool Popcorn (Dutch)

Bloemkool Popcorn (Dutch)

Vandaag heb ik voor jullie een gezonde snack, namelijk bloemkool popcorn. Dit recept heeft een vriend me opgestuurd en natuurlijk moet ik iets als bloemkool popcorn uittesten. Het is lekker, maar zelf vindt ik het niet in de buurt komen van popcorn. Mijn testers vonden dit ook heel erg lekker, maar inderdaad niet echt te vergelijken met popcorn. Ik dacht eerst dat het een vervanging van popcorn zou zijn, maar waarschijnlijk heet het gewoon bloemkool popcorn doordat de kleine bloemkoolroosjes een beetje op popcorn lijken. Omdat het wel erg lekker is, deel ik het nu ook met jullie.

Wat heb je nodig:
– Bloemkool
– Stevia
– Kaneel
photo 2-4
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snij kleine roosjes van je bloemkool en was het goed. Je kunt de stengels gebruiken als je wilt, maar de roosjes zijn lekkerder. Strooi er wat Stevia en kaneel overheen en mix dit goed door elkaar zodat de Stevia en het kaneel overal op zit.
photo 3-1
Doe wat bakpapier op je bakplaat en leg hier de bloemkoolroosjes naast elkaar op. Zorg dat er wat ruimte tussen zit anders worden de bloemkoolroosjes wee. Doe ze dan voor ongeveer 35-45 minuten in de oven, totdat ze lichtjes goudbruin zijn. Bij de eerste bash duurde het 45 minuten voordat de bloemkool popcorn klaar was bij de tweede 35 minuten. Iedere oven is anders, zijn die van jou na 45 minuten nog niet klaar? Laat ze dan nog 5 minuten doorbakken. Blijf na 35 minuten wel iedere 5 minuten opletten.

photo 4
Als ze goudbruin zijn, kun je de bloemkool popcorn uit de oven halen. Even af laten koelen en eten maar! Ze zullen niet zo heel zoet zijn omdat de kaneelsmaak overheerst. Je zou een zoute versie kunnen maken, al moet je dan wel zout gebruiken. De Stevia + kaneel versie is dan iets gezonder. Wil je toch de zoute versie, wees dan gewoon mild met de hoeveelheid zout die je gebruikt. Sommigen van de testers vonden dat dit prima bij het avondeten gegeten kan worden. Enjoy!

♡☮ Tatjana


Related Posts

Alles over Clean Eating (Dutch)

Alles over Clean Eating (Dutch)

Wat is clean eating? Het basis principe van clean eating is om producten te eten en drinken die zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke aard zitten. Voorbeeld: Een tomaat kun je zo in de natuur plukken en eten. Ketchup is helemaal verwerkt en daar zijn […]

Waarom watermeloen geweldig is (Dutch)

Waarom watermeloen geweldig is (Dutch)

Watermeloen is zoet, gezond en heel erg lekker. Het is zo lekker dat het op snoep lijkt terwijl het eigenlijk supergezond is.2 thoughts on “Bloemkool Popcorn (Dutch)”

  • Klinkt heerlijk en gezond! Ik vind jou en je site erg inspirerend. Hoop dat je er nog lang mee doorgaat!! 🙂
    Ps. Waar kan je het beste stevia kopen? Ik zag dat ze dit ook hadden bij de Albert Heijn, maar vroeg me af of deze goed is!

  • Het ziet er heel lekker uit en klinkt ook heerlijk!
    Kan je de stevia ook vervangen door zoetstof van de C1000?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.