Snack jezelf gezond en mooi (Dutch)

Snack jezelf gezond en mooi (Dutch)

Bij snacks denk je al snel aan iets ongezonds als een chocoladereep of een zakje chips. Snacken klinkt voor veel mensen als een toetje; een maaltijd die bedoeld is om te snoepen. Maar dit is absoluut niet waar. Snacken houdt eigenlijk in dat je iets kleins eet om ervoor te zorgen dat je bloedsuikerspiegel gelijk blijft. Wanneer je 5 a 6 keer per dag eet, eet je ongeveer om de 2 of 3 uur een kleine maaltijd. Dit is dan bijvoorbeeld een ontbijt, snack, lunch, snack, diner en daarna misschien nog een snack. Natuurlijk zijn al deze maaltijden wat kleiner dan wanneer je maar 2 of 3 keer per dag eet, daarom is het belangrijk dat je lichaam wel gevoed blijft. Doe je dit niet dan kun je vreetbuien en lekkere trek krijgen en dat maakt gezond eten ineens een stuk moeilijker. Je snack houdt in dit geval dus in dat je iets kleins en gezonds eet. Hierdoor zul je die vreetbuien en lekkere trek veel minder snel krijgen. Snacken = gezond!Ik neem vaak een stuk fruit of groente als snack en dat is ontzettend lekker. Hierboven zie je een foto van een favoriete snackcombinatie van mij. Eieren, komkommer en rode kool.Deze combinatie ziet er niet alleen heel mooi uit op je bord, het maakt jou ook mooi!

Eieren zorgen voor een mooie huid, gezond haar en sterke nagels doordat er zwavel en heel veel vitamines en mineralen inzit. Zwavel herstelt bijvoorbeeld je botten, kraakbeen en bindweefsel. Eieren bevatten ook natuurlijke vitamine D en daar wordt je blij van. Verder zitten ze vol met eiwitten en goede vetten!

Komkommers bestaan voor 95% uit water en dit zorgt voor een goede hydratatie van je lichaam. Ze zitten vol met vitamine B wat goed is voor heel veel dingen waaronder je haar, huid en ogen. Het beste is om komkommer met schil te eten want dit bevat veel vitamine C. Daarbij zorgt het ook voor een crunchy bite.

Rode kool is een super anti-oxidant en zit vol met vitamine C. Je lichaam heeft vitamine C nodig om collageen aan te maken. En collageen zorgt er weer voor dat je lichaam herstelt. Zo maakt het je spieren, botten en huid sterk en stevig en zorgt het ervoor dat bijvoorbeeld wondjes sneller herstellen.
photo 1-1
Dit zijn maar een paar van de vele voordelen die je uit eieren, komkommers en rode kool binnen krijgt. Wanneer je goed op je voeding let en de juiste dingen eet, kan je zoveel gezondheidsproblemen voorkomen! Tegenwoordig wilt iedereen overal een pil voor. Een slechte huid? Neem een pil. Hoofdpijn? Neem een pil. 9 van de 10 keer is het nemen van een pil overbodig. Begin bij de basis en zorg dat wat je in je lichaam stopt goed voor je is. Veel gezondheidsproblemen kunnen voorkomen worden door goed voor je lichaam te zorgen. Wanneer je dit doet, zul je zelden nog chemische medicijnen nodig hebben voor kleine kwaaltjes. Snack dus slim en eet jezelf mooi en gezond!

♡☮ Tatjana

edit: Bovenstaand bord was voor 2 personen. 3 eieren, halve komkommer en 2 handjes rode kool.


Related Posts

Hannah Clearity Cream + Giveaway (Dutch)

Hannah Clearity Cream + Giveaway (Dutch)

De winter begint er nu echt aan te komen en dan wil je natuurlijk je huid extra goed verzorgen. Mijn huid wordt in de winter altijd net iets droger dan normaal daarom gebruik ik graag een goede gezichtscrème die mijn huid ook meteen beschermt. De […]

Miss Tatjana – Finaliste in de Miss Nederland verkiezing! (Dutch)

Miss Tatjana – Finaliste in de Miss Nederland verkiezing! (Dutch)

Ik heb zulk geweldig nieuws! Sommigen van jullie hebben het misschien al gezien op Instagram, Twitter, Facebook of op TV maar ik zit in de finale van de Miss Nederland verkiezing! Van 5000 meisjes zijn er 13 uitgekozen en daar ben ik er 1 van. […]7 thoughts on “Snack jezelf gezond en mooi (Dutch)”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


en English