How to: Makreel schoonmaken (Dutch)

How to: Makreel schoonmaken (Dutch)

Je staat bij de visboer en ziet een hele makreel liggen. Deze is niet alleen goedkoper dan de voorgesneden makreel, maar je krijgt ook nog is veel meer voor je geld. Alleen hoe maak je zo’n hele vis nou schoon? Dit is mijn manier om snel en gemakkelijk een hele makreel schoon te maken en niet bij iedere hap een graat in je mond te krijgen.

photo 1-5
Hier is hij dan. Een gerookte makreel met kop en staart er nog aan.

photo 2-6
Hello, I’m mr. Fish! Sorry, kon het niet laten om deze foto te posten..De kop en staart eet je niet. Mag wel als dat jouw ding is, maar ehh ja ik doe het niet :P.

photo 3-2
Snij de vis eerst doormidden zoals op de foto. Vaak is dit al voorgesneden, dus kijk even aan welke kant dit is gedaan. Op deze manier snij je de vissengraat niet door en is hij makkelijker schoon te maken.

photo 4-1
Als het goed is zie je de graat dan gewoon liggen en kun je hem er grotendeels heel makkelijk uithalen. Ik snij zelf altijd het gedeelte van de graat bij de staart door en trek hem dan voorzichtig omhoog richting de kop.

photo 1-6
Als het goed is zijn de meeste graten er nu uit. Mochten je nog grote graten zien zitten haal deze er dan tussenuit. Vervolgens kun je het grootste gedeelte van de vis heel makkelijk van de huid lostrekken.

photo 2-7
Als je de vis er met een vorkje uithaalt, ga dan altijd met de richting mee. Op deze manier trek je niet de graten mee. (Je kunt dit ook meteen al doen als je de vis doormidden snijdt. Dan laat je de grote graat dus zitten en trek je met een vorkje de vis los in de richting van de graten. Ik vind dit een makkelijkere manier. Kijk voor jezelf even wat jij makkelijker vindt).

photo 3-3
Alle eetbare vis leg je op een bordje. Je zou het zo al op kunnen eten.
photo 4-2
Je kunt nu met een vorkje rustig langs de vis gaan om het los te maken. Op deze manier kom je ook eventuele achtergebleven graatjes nog tegen en kun je die makkelijk verwijderen.
photo 2-8
En that’s it! Je makreel is klaar om gegeten te worden. Je kunt er nog wat witte peper opdoen voor de extra smaak. Enjoy!

♡☮ Tatjana


Related Posts

Homemade pindakaas maken (Dutch)

Homemade pindakaas maken (Dutch)

Pindakaas is lekker en gezond. Alleen bevat de pindakaas die je in de winkel koopt, vaak veel onnodige (slechte) vetten en veel zout. Daarom maak ik altijd zelf mijn eigen ‘clean’ pindakaas. En dat is niet alleen heel erg lekker het is ook nog is […]

Je bent wat je eet (Dutch)

Je bent wat je eet (Dutch)

Iedereen heeft de quote “Je bent wat je eet” wel eens gehoord. Maar wat betekent dat nou? Het is niet zo dat iemand die veel bananen eet in een banaan verandert, of iemand die veel patat eet in een Vlaamse friet. Je bent wat je […]Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.