How to: Een hele ananas klaarmaken (Dutch)

How to: Een hele ananas klaarmaken (Dutch)

Ik hou van ananas!! Het is lekker fris, zoet en ook nog is heel gezond. Jarenlang heb ik ananas vermeden omdat ik geen idee had hoe ik zo’n ding moest snijden. Je kunt natuurlijk de bakjes kopen met voorgesneden stukjes ananas, maar dan krijg je maar een klein beetje en betaal je de hoofdprijs. Tot ik op een gegeven moment bij mijn oma was en zij binnen 2 minuten moeiteloos een hele ananas in stukjes voor mij had gesneden (Ja het is nou eenmaal lekkerder als iemand anders het met liefde voor je klaarmaakt). Omdat ik niet elke keer mijn oma of moeder kan vragen of zij mijn ananas klaar willen maken werd het tijd dat ik het zelf maar is leerde. Wisten jullie dat een hele ananas vaak maar 1 euro kost?! En het is eigenlijk super simpel om het klaar te maken. Had ik dit maar eerder geleerd! En omdat ik zeker weet dat ik niet de enige ben met dit probleem, deel ik graag mijn kennis met jullie!Voordat je een ananas snijdt, hou hem eventjes op z’n kop. Dus met het groene “plant” gedeelte omlaag. Dit zodat al het sap weer een beetje verspreid wordt door de hele ananas. Snij dan het plantgedeelte tot ongeveer 1 a 2 cm. af. Doe hetzelfde met de onderkant.

ananas 2
Snij de schil langs de rand af zoals op het eerste plaatje. Dit doe je helemaal rondom de ananas. Het kan zijn dat er kleine ronde stukjes schil achterblijven, deze kun je gemakkelijk met een klein mesje verwijderen. Je ananas is nu geschild! Tijd om te snijden, hier zijn verschillende manieren voor.

ananas 3
Als je schijfjes ananas wilt, snij je een plak af. Die leg je plat neer en dan zie je een rondje in het midden zitten. Dit rondje is taai en kun je niet eten. Snij met een klein mesje het rondje uit. Dit gaat heel makkelijk.

ananas 4
Je kunt ook gewoon een vork in het harde rondje prikken en eromheen eten. Ananas on a stick!!! 😀

ananas 5
Voor blokjes ananas snij je recht om het rondje heen. En dan snij je de grote plakken ananas in blokjes.

ananas 6
Et voilà! Je ananas is klaar om gegeten te worden. Yummie!

♡☮ Tatjana


Related Posts

WHAT DOES IT MEAN TO SUFFER FROM BULIMIA NERVOSA?

WHAT DOES IT MEAN TO SUFFER FROM BULIMIA NERVOSA?

You feel sick and run towards the bathroom. It feels horrible when you’re sick. However, for some people having to throw up is part of their daily routine, a compulsive habit they got from a fear of losing control over their body. This is a […]

Lady Speed Stick (Dutch)

Lady Speed Stick (Dutch)

Toen ik in Amerika woonde gebruikte ik altijd de deodorant van Lady Speed Stick. Naast dat ze supergoed werken, je droog houden en in het ergste geval ervoor zorgen dat je echt de hele dag lekker ruikt, voelt het ook gewoon fijn aan op je […]1 thought on “How to: Een hele ananas klaarmaken (Dutch)”

  • Hey Tatjana,

    check de link onder mijn naam, dit is een tool om ananas te snijden. Ik heb dit zelf en vind dit superhandig 🙂 Je doet hiermee ook het minste “verlies” … aanrader!

    Toffe site hoor, ik kwam erop via Mascha.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.