How to: Een granaatappel klaarmaken (Dutch)

How to: Een granaatappel klaarmaken (Dutch)

De granaatappel, het fruit van het paradijs, staat al eeuwen symbool voor een goede gezondheid, vruchtbaarheid en het eeuwige leven. En dit is niet voor niets, granaatappels zijn lekker, maar ze zijn ook een superantioxidant. Granaatappels zijn heel erg goed tegen de veroudering van je hart en ze zorgen voor een goede bloedsomloop. Ze zitten boordevol vitamine C en zorgen ervoor dat je huid gladder en egaler wordt. Daarnaast zit er in de pitjes ook zaadolie wat ook een goede werking op het lichaam heeft (goede vetten). Verder verlaagt het je cholesterol en je bloeddruk, beschermt het je tanden en het helpt ter preventie van verschillende soorten kanker. Een granaatappel kun je dus gerust een superfood noemen.


Het enige nadeel is dat velen niet weten hoe je een granaatappel moet ontpitten. Het wordt vaak 1 grote bende, het sap krijg je niet meer uit je kleren en iedere keer een handjevol kant-en-klare granaatappelpitjes uit de supermarkt halen kan veel kosten.

Daarom laat ik jullie vandaag zien hoe je binnen 5 minuten snel en simpel een granaatappel klaarmaakt. Keyword: LIEFDE.

Bij het ontpitten van een granaatappel is het belangrijk om geen zaadjes open te snijden. Het sap kan dan op je kleren komen en dat krijg je er heel moeilijk uit. Ik heb heel veel verschillende manieren gehoord van hoe anderen een granaatappel opensnijden, maar dit blijft toch de meest simpele en snelle manier.
photo 2-2
Een granaatappel heeft een boven en een onderkant. Aan de onderkant zit vaak nog een stuk van de tak en aan de bovenkant wat “blaadjes”. Je kunt het goed op de eerste foto zien. Je begint het snijden van een soort “trechtertje” aan de bovenkant. Je snijdt hiermee dus niet in de pitjes, maar alleen het bovenkantje weg. Dan draai je de granaatappel om, en snij je een klein recht plakje af van de onderkant. Ook hier snij je dus niet in de pitjes.
photo 3-2
Als je goed naar een granaatappel kijkt en voelt, merk je dat er een soort van lijnen inzitten. Deze zijn vaak iets breder dan de andere gedeelten van de granaatappel en dit zijn de plekken waar de granaatappel op een natuurlijke manier breekt. Wat je doet is, je snijdt met een mesje heel dun alleen in de schil lijnen van boven naar beneden. Dit doe je langs alle lijnen rondom de hele granaatappel. Snij niet te diep, want dan kunnen de granaatappelpitjes openspringen.

Vervolgens is het heel makkelijk om met je handen de granaatappel doormidden te breken. Hierna breek je de granaatappel verder open langs alle lijnen die je net hebt gesneden. Dit gaat heel makkelijk, maar doe dit met liefde. Zinloos geweld is nooit goed, ook niet bij een granaatappel :P.
photo 4-1
Je kunt nu heel makkelijk de witte velletjes wegtrekken. De lijnen waar je net in hebt gesneden zijn namelijk ook precies de plekken waar dit witte membraan zit. Haal het witte membraan weg, buig/breek de schil een beetje en de pitjes komen er bijna vanzelf uit. Nogmaals doe dit zachtjes met liefde. Uiteindelijk is de enige troep die je hebt een klein hoopje schillen en velletjes. Geen vieze handen, geen vlekken in je kleding, geen pannen en dergelijke wat je af moet wassen. Alleen een hoop heerlijke granaatappelpitten :D!
photo 1-3
Mocht het nou gebeuren dat je ondanks je voorzichtige, liefdevolle werk (of omdat je net zoals ik niet normaal kan eten) toch nog granaatappelsap op je kleren krijgt. Giet dan meteen wat kokend water door de stof heen. Zo gaat de rode kleur eruit. (Doe dan wel eerst je kleren uit, je wilt geen kokend water over jezelf heen krijgen!!)
photo 2-3
Het enige wat je nu nog hoeft te doen is genieten van je heerlijke granaatappelpitjes. Yummie!

♡☮ Tatjana


Related Posts

Wat is buitenspel? (Dutch)

Wat is buitenspel? (Dutch)

Morgen speelt Nederland in de halve finale tegen Argentinië. Een hele spannende wedstrijd en natuurlijk gaat Nederland weer winnen. Ik geniet er zo ontzettend van hoe sport zoveel mensen bij elkaar brengt. Je ziet wereldwijd mensen bij elkaar komen om gezamelijk, vol met passie een […]

Diary: Fashionshow Ilja & Ali B – Bekent (Dutch)

Diary: Fashionshow Ilja & Ali B – Bekent (Dutch)

Ik heb weer een lekker druk weekend achter de rug. Op zaterdag moest ik weer in Amsterdam zijn. Ik rij de afgelopen tijd bijna elke dag van Den Haag naar Amsterdam. Ik word er gek van, het wordt tijd dat er wat meer evenementen in […]5 thoughts on “How to: Een granaatappel klaarmaken (Dutch)”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.