Een geweldige manier om soep in te vriezen (Dutch)

Een geweldige manier om soep in te vriezen (Dutch)

Bijna elke keer dat ik soep maak, maak ik veel te veel. Weggooien is zonde, dus dan maar invriezen. Maar hoe? Als je het in een tuppenware bak doet, moet je de volgende in 1 keer alles ontdooien terwijl je misschien maar 1 kommetje soep wilt. De oplossing zijn cupcake vormpjes!

soep invriezen 1
Silicone cupcake vormen zijn het fijnst om te gebruiken omdat je dan de bevroren soep er heel makkelijk uit kunt drukken. Pak al je vormen, vul ze helemaal met je soep en laat ze dan in de vriezer helemaal hard worden. Na 3 a 4 uur ze meestal wel bevroren. Je kunt het ook in de vriezer doen voordat je gaat slapen, dan weet je zeker dat alles goed bevroren is in de ochtend. Let wel, voordat je de soep in de vriezer moet deze helemaal afgekoeld zijn. Warme soep meteen in de vriezer doen, kan ervoor zorgen dat je soep verpest.

soep invriezen 2
Als je soep bevroren is, klik je de soep-cupcakes uit de vormen. Wanneer je metalen (niet-siliconen) vormen gebruikt, hou dan de onderkant even in warm water. Dan kun je ze er ook goed uithalen.

soep invriezen 3
Je kunt de cupcake-soep daarna in zakjes of bakjes doen. Ik gebruik hier hersluitbare plastic zakjes (van de Ikea) voor. En dan weer terug de vriezer in. Wanneer je nu trek hebt in soep, haal je 1 of 2 van de bevroren soepvormen uit de vriezer. Even in een pannetje of in de magnetron opwarmen en voilà je hebt weer een heerlijke maaltijd!

De soep die ik op de foto’s heb ingevroren is Afrikaanse peanut soup. Het recept daarvan komt binnenkort online.

♡☮ Tatjana2 thoughts on “Een geweldige manier om soep in te vriezen (Dutch)”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.