Body Worlds Amsterdam (Dutch)

Body Worlds Amsterdam (Dutch)

Al heel erg lang wilde ik naar Body Worlds in Amsterdam. Body Worlds zijn tentoonstellingen/musea wereldwijd volledig toegewijd aan het menselijke (en soms ook dierlijke) lichaam. Ook in Nederland zit nu een Body Worlds en afgelopen zondag ben ik eindelijk geweest. Het thema van de huidige tentoonstelling is ‘The Happiness Project’. Je krijgt te zien wat het effect van ‘geluk’ op ons eigen lichaam is. Alles in de tentoonstelling is echt. Dus er zijn echte mensen en dieren gebruikt om ons te laten zien hoe wij er van binnen uitzien en hoe alles nou eigenlijk precies werkt. Ik had me al verheugd op mijn bezoekje maar ik kan nu oprecht zeggen dat dit echt een van de meest gave en insteressante tentoonstellingen is waar ik ooit ben geweest.

Ik heb altijd al een grote fascinatie gehad voor het menselijk lichaam en alles wat daar omheen zit. Vandaar ook mijn blog. Voeding heeft zo een grote invloed op ons lichaam en zo ook sport. In de tentoonstelling leer je hoe je lichaam in elkaar zit en welk effect onder andere voeding en sport op je lichaam heeft. Het is zo ontzettend interessant. Ik ben expres alleen gegaan zodat ik echt mijn tijd kon nemen en heb uiteindelijk ook 3 uur lang rondgelopen.

Van buiten is iedereen anders, van binnen zijn we allemaal hetzelfde opgebouwd. We hebben allemaal botten, zenuwen, bloed, nieren, een lever enz. Wat je huidskleur, geloof, ras of beroep is, op deze manier zijn we allemaal gelijk. Net zoals dat een paard een bepaalde anatomie heeft, heeft de mens dit ook. En hoe interessant is het om te zien hoe jij en ik eruit zien van binnen, hoe jij en ik zo anders zijn en toch weer hetzelfde. Hoe interessant is het om te zien wat er met je eten gebeurd zodra je het in je mond stopt of wat er in je hersenen gebeurt zodra jij aan een bloem ruikt. En hoe het dan kan dat je dezelfde bloem niet alleen ruikt, maar ook ziet, voelt, ervaart en tegelijkertijd kunt lopen en de omgeving in je kunt opnemen. Dit alles zie en leer je bij Body Worlds.

Deze tentoonstelling vond ik vooral bijzonder omdat alles gericht was op het thema geluk. Wat doen je hersenen bij geluk. Wat zorgt ervoor dat jij je gelukkig voelt, waar wordt je blij van, maar ook wat het geluksgevoel voor effecten heeft op je lichaam.

Er zijn 6 verdiepingen. Je gaat met een lift naar de 6de verdieping en vanaf hier wordt er per verdieping weer een ander onderwerp besproken, wel allemaal over het lichaam natuurlijk. Iedere keer ga je 1 verdieping lager totdat je weer bij de begane grond bent.

Het meest bijzondere vond ik misschien wel het gedeelte over babies. Ze hebben verschillende embryo’s tentoongesteld waardoor je precies kunt zien hoe een kindje in je buik groeit! Dit gedeelte vond ik letterlijk magisch, want je ziet gewoon het process van wat vrouwen kunnen laten groeien in hun buik. Hoe bijzonder is dat?! Hieronder zie je een foto van een embryo van 12 weken. Dit is het wonder des levens en toen ik dit zag besefte ik me ineens hoe bijzonder het is dat ons lichaam hiertoe in staat is.body worlds

Ook hangen er overal mooie quotes en korte levenslesjes.Body Worlds2
Kijk voor meer informatie op de website van Body Worlds. Klik hier voor de website. Dit museum is zeker een bezoekje waard.

LoveandKissesTatjanaSmall


Related Posts

Kickboksen (Dutch)

Kickboksen (Dutch)

Ik doe al een tijdje aan Kickboksen en vind het geweldig. Het is goed voor je conditie, je wordt sterk en leniger, krijgt spieren, leert je te verdedigen, krijgt meer zelfvertrouwen en een sneller reactievermogen maar het is vooral ook heel erg leuk. Kickboksen is […]

7 Day Recharge (Dutch)

7 Day Recharge (Dutch)

Morgen 2 januari 2016 begin ik met de 7 Day Recharge. Dat is een 7-daags programma waarbij je je lichaam even weer reset. Een soort van detox maar dan niet alleen voor je lichaam maar ook voor je mind en soul. Tijdens deze 7 dagen […]2 thoughts on “Body Worlds Amsterdam (Dutch)”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


en English