Awisa loves…Gele Courgette (Dutch)

Awisa loves…Gele Courgette (Dutch)

Op de Albert Cuyp markt zag ik het fenomeen voor het eerst: gele courgette! Ik vind courgette heel lekker, maar de gele variant is net wat zoeter van smaak en maakt je eten gewoon zo mooi! Mmm!
Lees snel verder om te zien wat je allemaal voor lekkere gerechten kunt maken met gele courgette!!

Een heel gemakkelijk recept met gele courgette kun je op de foto al deels zien. (De bieslook heb ik uiteindelijk niet gebruikt.) Gele courgette hebben ze niet altijd of overal, maar je komt ze soms tegen. Mocht je het tegenkomen, doe mij en jezelf een plezier en haal het alsjeblieft! Ingrediënten voor 2 personen: 1 gele courgette, 1 ui, 2 tomaten, 1 paprika (groen zorgt voor een mooie kleurcombinatie met het rood en geel), 1 blikje tomatenpuree, citroensap (vers is altijd beter..), 1 theelepel zeezout mix of gewoon andere verschillende kruiden, snufje peper, 2 theelepels paprikapoeder, 2 à 3 eetlepels citroensap. Ik hou van lekker, snel en makkelijk eten, maar een teentje knoflook, maakt dit gerecht extra lekker, dat heb ik zelf niet gebruikt, maar zo gaat dat met koken: het staat niet allemaal vast, je kunt improviseren en het gaat erom wat jij lekker vindt of waar jij zin in hebt. Verander gerust iets van het recept en het is vast ook lekker (of zelfs lekkerder!). I.p.v. gele courgette, kun je natuurlijk ook een “courgette” gebruiken en dan een gele paprika enz……. Dit recept kun je serveren met rijst. 6.2Was en snijd alle groente en fruit de groente lichtjes aan met wat olijfolie en voeg de knoflook al gelijk toe. Begin met het ui en vervolgens de courgette en paprika.6.3Doe de kruiden erbij en wok het op hoog vuur allemaal door elkaar. 6.4Als de courgette en paprika iets zachter zijn geworden, voeg je de tomatenpuree toe en als dat goed gemend is, voeg je de tomaten toe samen met de citroensap. De tomaten warm je eigenlijk alleen maar even op. Als ze te lang op het vuur staan, worden ze te papperig. 6.5En dan kan je het serveren! Door de groente op de rijst te serveren, neemt de rijst de saus op en kun je extra genieten. 6.6In plaats van rijst kan je ook iets anders gebruiken, zoals bijvoorbeeld eiermie. Eet smakelijk!

♥ Liefs, Awisa

Instagram: @4Wisa

Note: Dit artikel had Awisa heel lief geschreven toen ik druk bezig was tijdens Miss World. Ik zag dat dit artikel nooit online was gekomen en besloot dat alsnog te doen. Thanks Awisa <3


Related Posts

Clean chocolade brownies (Dutch)

Ik denk dat ik niet de enige ben als ik zeg dat chocolade brownies 1 van de heerlijkste toetjes EVER zijn! Alleen ze zijn niet erg gezond. Of toch wel? Ik heb een supermakkelijk recept in elkaar gezet voor wanneer je snel chocolade brownies wilt, […]

WHAT DOES IT MEAN TO SUFFER FROM BULIMIA NERVOSA?

WHAT DOES IT MEAN TO SUFFER FROM BULIMIA NERVOSA?

You feel sick and run towards the bathroom. It feels horrible when you’re sick. However, for some people having to throw up is part of their daily routine, a compulsive habit they got from a fear of losing control over their body. This is a […]



Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.