Soms voel ik dat mijn weerstand net iets minder is dan normaal. Wat ik dan doe is deze smoothie maken om mijn lichaam even een superboost te geven. Deze smoothie zit vol met de meest gezonde groenten, bevat geen suiker en heeft zo goed als alles wat je lichaam nodig heeft.

rode bieten cleanse 4

Alles wat in deze smoothie zit zorgt gezamelijk voor de vitamine-boost. Kort samengevat: Bieten zijn zo goed als de meest gezonde groente op de wereld. Ze zitten vol met sodium, magnesium, calcium, ijzer, fosfor, vitamine A en C en nog veel meer. Het reinigt je lichaam, helpt bij nieuwe cel-aanmaak en geeft je ook nog is energie. Supergezond dus. Selderij vertraagt onder andere het verouderingsproces en wie wilt dat nou niet?! Komkommer hydrateert je lichaam. Spinazie zit ook bomvol vitamines en mineralen en helpt je onder andere aan een mooie huid. Boerenkool is ook een hele gezonde groente. Zo zorgt het er bijvoorbeeld voor dat je spijsvertering goed werkt en afvalstoffen je lichaam uit worden gewerkt. Ook helpt het voor mooi haar, een mooie huid en sterke nagels. Knoflook is een antibioticum van de natuur. Het bestrijdt infecties en bacteriën. Wist je trouwens dat knoflook een afrodisiacum is? En Chia-seeds bevatten onder andere de goede omega-3 vetten en zitten vol met vezels. Dit is maar een kleine opsomming van hoe ontzettend gezond deze smoothie is. Wat deze ingrediënten sowieso allemaal gemeen hebben is dat ze vol zitten met anti-oxidanten, vitamines en mineralen.

rode bieten cleanse 1
Wat heb je nodig:
– Rode bieten
– Selderij
– Komkommer
– Spinazie
– Boerenkool
– 1 teentje knoflook
– Chia Seeds
– water
– Blender
De hoeveelheden kun je naar smaak aanpassen. Zelf hou ik niet heel erg van een overheersende selderijsmaak. Daarom gebruik ik daar vaak wat minder van. Heb je bijvoorbeeld 1 van de ingredienten niet in huis, dan is dat ook niet erg. Het hoofdingrediënt voor deze smoothie zijn de bieten, de rest kun je aanpassen naar smaak. Wanneer je alle ingrediënten gebruikt heb je natuurlijk wel het beste vitamine-boost effect.

rode bieten cleanse 2
Snij eerst je rode bieten in stukken. Pas op! Rode bieten geven kleur af en die krijg je niet meer van je handen af. Dit was ik zoals je kunt zien even vergeten. Mocht dit bij jou ook gebeuren, was dan zo snel mogelijk je handen. Als je heel snel bent gaat het er nog wel van af. Je kunt dus het beste handschoentjes dragen, of gewoon even een boterhamzakje om je handen doen. Pas ook op met je kleren natuurlijk.

rode bieten cleanse 3
Doe eerst de bieten, selderij en komkommer met wat water in de blender. Als dit goed geblend is voeg je de spinazie, boerenkool en knoflook toe. Zoals je ziet heb ik deze keer gekozen voor blokjes bevroren boerenkool. Dit heb ik gedaan omdat ik wilde dat mijn smoothie lekker koud zou zijn. De boerenkool werkt hier dus ook deels als ijsklontjes. Het beste is om gewoon verse boerenkool te gebruiken. Als laatste voeg ik de chia-seeds toe.

rode bieten cleanse 4
Schenk de smoothie in een glas en drinken maar! Als de smoothie te bitter voor jou is, kun je er wat honing of stevia aan toevoegen. Enjoy!

♡☮ Tatjana

2 Comments on Extreme Vitamin boost Smoothie

Reageer